Българинът Ганчо Бояджиев е композитор, музикален и рекламен продуцент, художник, дизайнер,

...
Българинът Ганчо Бояджиев е композитор, музикален и рекламен продуцент, художник, дизайнер,
Коментари Харесай

Българин е първият оперен певец в поп класация

Българинът Ганчо Бояджиев е композитор, музикален и рекламен продуцент, художник, дизайнер, артист, модел, бодибилдър, учител по британски, публицист и сценарист. Той е и първият оперен артист в ранглиста за известна музика, написа BG Voice, представено от Българска телеграфна агенция.

Наскоро в международната книжарница Amazon излeзe на британски език втората му книга – „ Чинчила Кофи бум-бум “ („ Chinchilla Coffee Boom Boom “) - в книжен и цифров вид. В нея Ганчо се подписва с литературния си псевдоним Gan Boyd.

„ Чинчила Кофи бум-бум “ е игра на думи, от името на напитката „ Текила бум-бум “. Главният воин е една чинчила, а сюжетът се разпростира върху загадка рецепта за кафе. Вдъхновена е и е в стила на книгата на Дъглас Адамс „ Пътеводител на галактическия стопаджия “.

Роденият в София Ганчо израства сред майка, доцент по неврология и епилепсия, и татко авиоинженер. Дядо му, проф. Ганчо Ганев, е създател на първия в света академични справочник за заболяването паркинсон.

Момчето обаче мечтае да стане артист. Свири на пиано от 5-годишен, пее в детски хорове. Завършва Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Любомир Чакалов “ с химия и след сполучливо присъединяване в интернационална олимпиада влиза без изпит във Химикотехнологичния и металургичен университет. Завършва инженерна химия, специализира в Тулуза. От 1990 година до 1991 година живее в Париж и Екс-ан-Прованс и учи в института за задгранични студенти.

На 18 години стартира да учи оперно пеене с реализатори от Софийската опера, от този момент са и първите му композиции. Учи и в частно учебно заведение в Милано. Пет години се усъвършенства, като най-ценно за него е менторството на Гена Димитрова.

Разликата от 30 години не им пречи да бъдат доста близки духовно. „ Респектът ми към нея обаче беше толкоз мощен, че не можах да си прекатурна езика да ѝ кажа просто „ Гена “, въпреки постоянно да си звъняхме измежду нощ “, споделя Ганчо.

От 1991 година до 2009 година пътува доста и живее по малко в Англия, Франция, Канада, Съединени американски щати, Испания, Холандия, Южна Корея, Австрия, Полша, Русия, Израел, Швеция, Финландия, Швейцария и Тайланд.

В Милано записва и „ Самолетна и галактическа техника “ и се устоя като преподава британски в Oxford Institute в града.

След гибелта на Гена Димитрова Ганчо за две години изцяло престава да пее, само че си спомня за съвета ѝ - да опита и в други, по-модерни жанрове. Той стартира да опитва - смесва звученето на тенора си с аранжименти със модерно електронно звучене и рап речитативи.

Gantcho – както е артистичният му псевдоним, е подал в Съюза на италианските композитори, на който е член от 2010 година, над 50 авторски песни.

Парчето му „ I wanna Fall In Love Again “ е в ротация на повече от 80 радиостанции, а видеото към него е на 18-о място в " Italy Top 20 Video Cowntdown " – за всичко, продуцирано в Италия. Той става първият българин в италианска поп ранглиста и първият оперен артист с място в поп чарт.

Издал е общо 3 албума, като първия – „ Music Is The Answer “ („ Музиката е отговорът “), посвещава на Гена. Втория – „ Lost Without You “ („ Изгубен без теб “), записва с класическия композитор Лука Ломбарди. Третият „ Freedom “ („ Свобода “) е с италианската звезда DJ Twenty. Двамата с известната радиоводеща и певица Ванеса Грей вземат участие в швейцарската „ Евровизия " с парчето „ Party for Everyone “.

През 2016 година Ганчо Бояджиев основава лична марка дрехи в Милано. Той открива, че в Милано и цяла Италия измежду купищата спортни марки няма нито една за фитнес фанатици и се възползва от свободната ниша. Ангажира трима дизайнери, измежду тях българката Вили Гаджева. За няколко месеца марката „ Firesign “ става шлагер, а локалната преса написа, че „ въплъщава елегантността, изчистеността и минимализма на италианската мода “.

„ Сега си пристигнах в България да се заредя, да видя родителите, роднините и приятелите си, да отскоча до морето и от есента не преставам плановете с нови сили. Продължавам с преподаването. Имам доста песни за студио. Търся вложител за магазина на моя бранд „ Firesign “ на централно място в Милано. Има и доста други планове, стопирани поради тоталното затваряне на света, които ще продължа. Пълен съм с хрумвания “, споделя българинът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР